Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Simon Krisztián nyerte a nagyon kaotikus Francia Nagydíjat

2013.01.25

nevtelen.jpg

Simon Krisztián nyerte a Francia Nagydíjat, második lett Hajdú László, harmadik Magyar Levente.
Kiesett a világbajnokság szempontjából fontos Simon Zsolt és a vezető Szaniszló Szabolcs csak ötödik lett.

Tíz pilóta jelent meg a franciaországi Magny Coursban. A bemelegítő edzés végén esni kezdett az eső, jelezve,hogy a pilótáknak nem lesz egyszerű dolguk a hétvégén.
Az időmérőn első lett Simon Zsolt, ezzel szezonbeli második poleját szerezte meg. Második helyre Simon Krisztián ugrott,de neki elvették ezt az idejét,mivel az utolsó sikánt nem sikerült bevennie, így az utolsó helyre sorolták vissza. Harmadik lett Szaniszló Szabolcs, negyedik Kövér Kristóf, ötödik Lyuk Dávid, Magyar Levente lett a hatodik, Pálfi Ádám a hetedik, Hajdú László a nyolcadik, Tóth Noémi a kilencedik...
A versenyen a rajt előtt szakadni kezdett és a versenyzők kénytelenek voltak extrém esőgumikon rajtolni. A rajt elég lassú volt az eső miatt, Simon Zsolt megtartotta első helyét, Szaniszló Szabolcs pedig a másodikat, míg Simon Krisztián az utolsóról az ötödik helyre lépett előre és a kör végén pár kicsúszás miatt már a harmadik helyen állt. A negyedik helyen Kövér Kristóf autózott, az ötödiken Lyuk Dávid, mögötte Hajdú László, Magyar Levente és Tóth Noémi versenyzett. A két Red Bullos: Farkas Szabolcs és Pálfi Ádám már az első körben búcsúzott. Simon Krisztián elképesztően autózott és az első helyre állt a második körben,míg Kövér Kristóf kiesett. Így autóztak a versenyzők, az ötödik kör környékén Lyuk Dávid a leggyorsabbnak bizonyult a pályán és egymás után hagyta le az autókat,míg Szaniszló Szabolcs egyre hátrébb esett. Simon Zsoltnak a tizedik körben eltört a kormányrúd az autójában, így kiállt a futamból. Lyuk Dávid a tizedik körben az első helyről kiállt lágy gumiért,de nagyon nem jól időzítette a kiállást így a lágy gumival egy négy perces kört sikerült megtennie. Magyar Levente is kitűnő formában versenyzett és tartani tudta a lépést az első Simon Krisztiánnal. Hajdú László a harmadik,  Lyuk Dávid a negyedik, Tóth Noémi az ötödiken, Szaniszló Szabolcs a hatodik helyen ment. A 19. körben Lyuk Dávid feladta a versenyt. Ezalatt a versenyzők rengeteg boxkiállást teljesítettek.  A harmincadik körben a stabilan második helyen álló Magyar Levente lágyért a boxba hajtott,de túl gyorsan hajtott,így áthajtásost kapott és a lágyakkal sem bánt jól,így nagyon lassan haladt és Hajdú László megelőzte. Ekkor az addig utolsó Szaniszló Szabolcs nagyon gyors köröket kezdett futni és az előtte álló Tóth Noémit veszélyeztette. A verseny vége felé a pálya már száradni kezdett,de a lágyakat még nem lehetett feltenni.
Simon Krisztián lett az első, Hajdú László a második, Magyar Levente a harmadik helyen végzett. A leggyorsabb kört Szaniszló Szabolcs futotta az utolsó körben (1.19.838.).
A bajnokságban Krisztián ezzel a győzelmével kezdi beérni a vezetőket, míg a két dobogóval a Sauber is zárkózni kezdett.
A futam emberének Magyar Leventét választotta a vezetőség,aki élete első dobogóját szerezte meg. Ezen kívül a Saubert is nagyon méltetták,aki közel állt a kettős győzelemhez.
A futam vesztese ismét Simon Zsolt lett,aki ismét kiesett és kezd is visszacsúszni a bajnokságban.
A következő futam egy hét múlva lesz Malajziában.

verseny.jpg